Egyedi táskák és mintás harisnyák nagy méretig Európából!

Nimue Fashion blog

5 ok, amiért kizárólag európai termékeket forgalmazunk

Nimue Fashion
Nimue Fashion
2021.03.14 17:32
5 ok, amiért kizárólag európai termékeket forgalmazunk

Webáruházunk indulásakor elhatároztuk, hogy kiemelt figyelmet fogunk fordítani arra, hogy elsősorban -és lehetőség szerint kizárólag- Európában és Magyarországon készült termékeket kínáljunk.

A privát életünkben is igyekszünk ezt szem előtt tartani, és követni, bár azt tapasztaljuk, hogy ez nem mindig könnyű.

De hogy ez miért fontos? És mik voltak a szempontjaink?

 

Pontokba szedtük a legfontosabb okokat:

1. Az európai termékek jó minőségűek

Az európai gyárak, készítők tisztában vannak azzal, hogy az olcsó kínai tömegtermeléssel nem vehetik fel a versenyt, ezért a legtöbben nagyon odafigyelnek a minőségre. Ezért általában nem jellemző, hogy ezek a termékek ,,eldobhatóak" lennének, vagyis hogy egyetlen mosás után tönkremennek és ki kell dobni őket.

Ez egyrészt pénzbeli veszteség a vásárlónak, másrészt jelentősen hozzájárul a környezetszennyezéshez. És ezt ugye nagyon nem szeretnénk....?

A tartósság feltétele természetesen az is, hogy a terméken megjelölt módon használjuk és tisztítjuk, legyen az táska, ruha, harisnya vagy egyéb divattermék.

 

 

2. Az európai termékeket európai emberekre méretezik

Többnyire, bár természetesen ez is gyártótól függ.

Kínai ruházatnál sok esetben találkozunk azzal, hogy a feltüntetett méret egyszerűen bizarr. Sok esetben a 3xl méretjelölés is csak egy kisebb méretű európai felnőttre jó, egy normál termethez akár 5 vagy 6xl méretűt kell vennünk. Internetes rendelés esetén nem vigasztal a visszaküldés lehetősége, mert az ide-oda küldözgetéssel rengeteg idő telik el és sok macera van vele.

Nagyobb méretek pedig többnyire nem elérhetők, vagy ha mégis, akkor vállalhatalan minőségben és kinézetben. Az olcsóság ez esetben nem vigasztal.

 

 

3. Könnyebb információszerzés

Amennyiben kérdésünk van a termékkel kapcsolatban, sokkal könnyebben elérhető a gyártó, akár a webáruházon keresztül, aki a terméket forgalmazza.

Előfordul, hogy egy korábban vásárolt termék elérhetőségéről szeretnénk érdeklődni, ilyenkor legtöbbször nem egy robot ad sablon választ, hanem egy valós ügyintéző válaszol a kérdéseinkre, akár e-mailen, akár telefonon. 

A kínálat összeállításakor több kérdés is felmerült például a méretezéssel kapcsolatban, és adódnak kérdések azóta is folyamatosan - ilyenkor csak felvesszük a telefont vagy megírunk egy e-mailt és legkésőbb pár napon belül megérkezik a kedves és segítőkész válasz. Ennek köszönhető, hogy a méretezést nem intézzük el annyival, hogy Európai méret szerint pl 2xl, mert tudjuk, hogy ez gyártónként is különböző lehet -ennek megfelelően van minden terméknél feltüntetve a gyártó által megadott érték. 

Komolyan, minden esetben meglepődünk partnereink segítőkészségén és kedvességén!

 

 

4. Termékválaszték

Webáruházként sokszor egyeztetünk a beszállítóinkkal. Fontos számunkra, hogy a gyártó vagy készítő figyelembe veszi a szempontjainkat. Ez európai beszállító esetén egyszerű (többnyire)

- Fontos számunkra, hogy a magyar készítő, aki a táskákat varrja, rugalmasan kezeli a vadabb ötleteinket is, és az igényeink, ötleteink szerinti stílust valósítja meg. Jelzem, hogy mit szeretnék, megbeszéljük és elkészül. Nem sok ezres sorozatban, hanem egy-két darab.

Hogy értem ezt? A webáruház táskás menüpontjának minden darabja ezt tükrözi.

- Fontos számunkra, hogy a harisnyák beszállítói a vásárlói visszajelzések -köztük a mienk- alapján nagy mértékben megnövelték a nagy méretű termékek gyártását, az elmúlt évek során kiugróan megnőtt ezeknek a modelleknek a választéka.

Ez újabb és újabb bámulatos mintákat jelent a telt hölgyek számára. Köszönhetően a rugalmas kapcsolattartásnak, a kommunikációnak és annak, hogy az európai cégek figyelemmel kísérik a vásárlói igényeket,  és nem csak szóban, hanem a kínálatukkal is reagálnak erre.

Ugye mennyi érdekesség van nagy méretben?

 

 

5. Munkahelyek

Nagyon fontos, ha nem a legfontosabb szempont, hogy amikor Magyarországon vagy Európában készült terméket vásárolunk, azzal a helyi munkahelyeket és azok megtartását támogatjuk.

Embereket, családokat, vállalkozásokat, akik létrehozzák ezeket a termékeket, amelyek nekünk örömet szereznek, nekik pedig a megélhetést jelentik. 

 

Ezek azok a szempontok, amiért ezeket a termékeket forgalmazzuk.

Ezek azok a szempontok, amik alapján beszállítókat választunk.

Termékeink származási országai a teljesség igénye nélkül:

Magyarország

Olaszország

Lengyelország

Anglia

 

Vásárolj Te is tudatosan! Válassz magyar és európai terméket!