Egyedi táskák és mintás harisnyák nagy méretig Európából!

Nimue Fashion blog

Hogyan válassz szállítási módot?

Nimue Fashion
Nimue Fashion
2020.01.05 14:11
Hogyan válassz szállítási módot?

Ha végigmentél a vásárlási folyamaton, és eldöntötted, mit szeretnél megrendelni, következő lépésként ki kell választanod, hogy hogyan szeretnéd a csomagodat megkapni.

Többféle szállítási mód közül választhatsz.

Folyamatosan figyelemmel kísérjük a futár cégek ajánlatait és árait, és ezeket mérlegelve alakul a szállítási lehetőségek kínálata.

Amikor szállítási módot választasz, két fontos kérdést kell végiggondolnod:

 

- Milyen az időbeosztásod? Otthon leszel-e, vagy fix helyen leszel-e az elkövetkező pár napban? A szállítás várhatóan 1-3 napba telik, függően a választott szállítási módtól és attól, hogy mikor adtad fel a rendelésed.

  1. Ha tudod, hogy otthon leszel, esetleg munkahelyen, kérhetsz házhozszállítást. Előnye, hogy nem kell elmászkálni a csomagért, futár jön a megadott időintervallumon belül, te aláírod az átvételt és már bonthatod is ki. Ez kényelmes megoldás, ha például otthonról dolgozol, épp szabadságon vagy, esetleg pici babával vagy otthon.

Persze előfordulhat, hogy közbejön valami, ilyenkor a futár által megadott telefonszámon kell egyeztetni az újabb szállításról.

Itt szeretném megjegyezni, hogy nagyon-nagyon fontos, hogy a megrendeléskor pontos adatokat adj meg (telefonszám, e-mail cím), mert csak így tudunk értesíteni. Mi, a webáruház e-mailen arról, hogy a csomag elindult, a futárcég pedig (bármelyiket is választottad) arról, hogy a csomagod mikor érkezik, és ha van, akkor a kódról, amivel átveheted (csomagautomaták esetén).

 

  1. 2. Ha még nem tudod, hogy alakulnak a napjaid, célszerű csomagpontra, csomagautomatába, postapontra kérni a rendelésedet, ahol az átvétel rugalmas. A legtöbb ilyen hely nyitvatartása nagyon hosszú, akár kora reggel, akár késő délután is tudsz menni a rendelésedért. Ezek az átvételi pontok lehetnek boltokban, postán, benzinkúton, ahol az sms-ben kapott értesítés alapján nagyon rugalmasan és gyorsan hozzá tudsz jutni. 

A postán maradó csomag is jó ötlet lehet ilyen esetben, nem kell várni a futárt, nem kell alkalmazkodni, nem kell azon aggódni, hogy éppen el kell szaladnod otthonról és pont akkor érkezik... Érkezik az sms, benne az információval, hogy mikor veheted át a csomagot, te pedig, amikor útba esik, átveszed. Olcsóbban és rugalmasabban, mint a házhozszállítás

Vannak olyan csomagautomaták, ami épületen kívül van, például plázák, szupermarketek oldalában, ezek a helyek a nap 24 órájában bármikor elérhetők és használhatók. 

Hozzá is tenném gyorsan, hogy az automaták is olcsóbbak, mint a házhozszállítás. Ha esetleg plázában van, a csomagátvétel előtt vagy után még egy kávé vagy egy mozi is belefér. 

 

- A másik fontos kérdés, hogy mennyire sürgős a termék, amit rendeltél. Tapasztalatok alapján a következő verziók fordulnak elő:

  1. A csomag nagyon sürgős, rendezvényre, bulira, családi eseményre készülsz, esetleg ajándékként rendeltél és nagyon gyorsan szeretnéd megkapni az adott harisnyát, táskát, fülbevalót. A csomagot legtöbb esetben a rendelést követő napon tudjuk feladni, tehát ha sürgős, a rendeléstől számított két nap múlva kapod meg leghamarabb. Ehhez az MPL szállítást kell bejelölnöd, akár házhozszállítást, akár MPL csomagpontot, vagy MPL csomagautomatát választasz, mert így minden esetben odaér a feladástól számított másnapra.  A csomag útja a posta honlapján nyomon követhető. A GLS-el még egyeztetés folyik.
  2. A csomag nem sürgős, viszont fontos az olcsóbb szállítás. Foxpost, csomagküldo.hu, Pick Pack Pont (egyeztetés folyamatban) és egyéb lehetőségek. Itt kb 3-4 napos szállításra lehet számítani. 
  3. Későbbi szállítást kérsz valamiért. Nem leszel otthon, később kapsz fizetést, stb. Ilyenkor jelezd kérlek a rendeléskor, a megjegyzés rovatban, hogy mikor szeretnéd megkapni a csomagot, és egyeztetünk. 

Nagyon fontos: ha valamiért meggondoltad magad, törölnéd a megrendelést, módosítanád a szállítást, azonnal jelezd. Ha a csomag már elindult, nekünk a szállítási költséget akkor is ki kell fizetnünk, ha te nem vetted át. Duplán, mert a visszaszállítást is kiszámlázza a futárcég. Ha időben szólsz, erre a felesleges körre és a plusz költségekre nem kerül sor. Ha nem jelzel, a plusz postaköltség a következő rendelésedhez hozzáadódik, és legközelebb csak előre fizetéssel rendelhetsz. 

 

Kellemes böngészést kívánunk!

Nimue Fashion